Rotterdammer 2 (29 van - 103) Harlingen-Terschelling

2015-06-14 09.19.24
May 15, 2015 - 09:00

De derde wedstrijd van 2015 was de Moeder der Roei-veldslagen: van Harlingen naar Terschelling ook wel bekend als de HT! Al weken was hier door de Heren van Delfshaven naar uitgekeken en vele woensdagavondjes en weekendjes  was er extra getraind om optimaal aan de start te verschijnen. 

De dag ervoor hadden Mark, Rutger en Joris de boot naar Harlingen gebracht alwaar Theo, Rens, Dirk, Mariska, Joren en Johan ook verwelkomd werden door Ineke en matroos Marcel van De Bonte Piet. Als variatie op andere jaren werd niet de Marokkaanse Italiaan bezocht maar een Haagse sportmaaltijd genuttigd, weinig pittig maar veel koolhydraten….bier en rode wijn vloeide zeer matig :( zodat de wedstrijdvoorbereiding niet werd verstoord.

Vrijdagochtend werd het team wakker met een straf windje, graadje of 10. De start was rond half 10 en liep goed: eerste uur roeide de Rotterdammer 2 volledig gelijk op met de vrienden van de Brandweer. Pas na een uur konden zij op een paar bootlengtes worden gezet, maar echt lossen lukte toch niet. De voorspelde zon liet zich de hele ochtend niet zien, waardoor het eigenlijk best wel koud was in de dunne roeipolo-niemandalletjes. Dirk hield zijn krachten op pijl met innovatieve sportdrankjes en –hapjes: kon geen kwaad want een hele HT opgejaagd worden door Johan kost kracht! Joren en Joris genoten de gehele race van dit krachtige schouwspel. Op stuurboord was het opvallend hoe geconcentreerd en geruisloos Theo zijn werk op de boeg deed, dit had een positief effect op de cadans van Rutger en Rens. Mark roeide zoals gewoonlijk ongestoord zijn eigen race op slag. In het Schuitegat werd het nog wel even spannend of de Rotterdammer 2 vast zou lopen, maar gelukkig wist Mariska het juiste spoor te vinden. Alleen een Utrechtse sloep kon de Rotterdammer 2  van koers krijgen door een kopstaartbotsing te veroorzaken, dat leverde wel enige onrust op onder de inzittende. Ondanks deze kleine rimpeling op de Waddenzee roeide de Heren van Delfshaven de Rotterdammer 2 in een recordtijd van 3.37 over de finishlijn in Terschelling & nog vlak voor de Brandweer (!), knap gedaan Heren!

Rest van het weekend was conform verwachting: iets teveel bier, whiskey, HT menu, strandwandelingen, Paal 18, bungee-roeien, Walvis, feesttent, ellebogen bij prijsuitreiking…29e plaats (Brandweer 30e:)!! Op zondag na een snelle zeiltocht op de Bonte Piet terug naar Harlingen, vertrok Rens moe maar voldaan met camper richting oosten, Theo via het songfestival in Wenen naar Roemenie en alle anderen naar de jachthaven Rdam voor het nodige onderhoud.

Een toevallige voorbijganger

Race Harlingen Terschelling
Datum 15 mei 2015
Stuur Mariska
Stuurboord Theo, Rutger, Rens en Mark
Bakboord Joris, Joren, Johan en Dirk
Kilometer Een hoop
Roeitijd 3 uur 37 minuten 12 seconde
Vermogen 55,34 per roeier
Klassering 29e (op 131 deelnemers)

 

  • HT 1