Rotterdammer 2 (25 van - 27) Lemmer

image1-2_resized
May 2, 2015 - 00:00

image1-2_resizedVandaag stond het Frysk Kampioenskip voor de Heeren van Delfshaven op het programma waar de absolute top van Neerlands sloeproeiwereld zich zoals elk jaar weer had verzameld. Joren stuurde de trailer bij zonsopgang soepel en snel vanaf de nieuwe ligplaats bij de Jachthaven Rotterdam richting Lemmer, waar iedereen tijdig arriveerde (speciale hulde voor Rutger!).

 Het weer was roeivriendelijk: graadje of 14, half bewolkt en weinig wind, geen klachten dus. Voor de liefhebber: de race voerde via de Zijlroede en Stroomkanaal naar de Groote Brekken die op en neer wordt gevaren, daarna door de Langesloot richting Sloten en dan via de Brandemeer terug naar de Brekken, waarna weer koers naar Lemmer wordt gezet (als ik het allemaal goed heb bijgehouden). De startlijst baarde meer zorgen: de Rotterdammer2 startten samen met een snelle STC-boot achterin het veld (…wat was hier mis gegaan, ziet men de Rotterdammer2 tegenwoordig als een ‘snelle boot’?). Mark voorspelde dat de Rotterdammer2 snel de rode lantaarn zou vinden en dat deze mogelijk alleen aan het einde van de race aan wat bezwete dames-sloepjes zou kunnen worden overgedragen. En zo geschiede!

 Alhoewel rookie Stefanie zich dapper weerde en stuurman Sietse de hele boot urenlang aanspoorde, bleek de rest van de HT (!) boot niet in staat het vermogen van de boot op een acceptabel niveau te trekken. Heel bakboord leek af en toe wel een mikado-festival en stuurboord kon dit onvoldoende compenseren. Resultaat was een beschamende 25e plaats (3de van onderen dus) welke Mark en Rutger deed terugdenken aan de roemruchte Pink Pirates-prestaties. Gelukkig waren het met name Hoofdklassers die de Heeren van Delfshaven waren voorbij gestreefd, maar toch: het podium van de HT lijkt een stevige opgave te worden. Al met al wel een zeer goede training van bijna 3 uur en het afdrinken in de lentezon was weer levervullend.

Verslag van ‘n toevallige voorbijganger

Race Ipen Frysk Kampioenskip 2015 in Lemmer
Datum 2 mei 2015
Stuur Sietse
Stuurboord Stefanie, Rutger, Rens en Mark
Bakboord Joris, Joren, Johan en Dirk
Kilometer 22,55 kilometer
Roeitijd 2 uur 45 minuten 22 seconde
Vermogen 61,13
Klassering 25e (op 27 heren-teams)
  • Lemmer 2
  • Lemmer